Poradna Tenisové rakety


Autor: Veronika Stastna | Vloženo: 24.11.2023 000 17:44 | Témata: Poradna Tenisové rakety

Veronika Stastna

Jakou raketu?

Dobry den,

chtela bych Vas poprosit o radu. Chtela bych priteli koupit tenisovou raketu, ale vubec si nevim rady. Nehraje jako profik, ale uz je pokrocily. Nechodi hrat nejak pravidelne, ale nekolikrat do roka zajde. Nasla jsem Wilson Blade Feel Team 103, ale ctu, ze je spise pro zacatecniky.
Jeho momentalni raketa ma velikost gripu L3, a je spis tak pro me. Tak si myslim, ze bych mu mela koupit spis L4. Nevim ale jestli neni bezpecnejsi koupit L3 a kdyztak ji nechat oblepit omotavkou. Co se tyce vahy a vyvazeni, snazim se najit nejake stredni hodnoty podle ruznych tabulek online.
Take se snazim najit nejakou raketu do 1700Kc

Budu rada za jakoukoliv radu,
Dekuji,
Veronika

  • 24. listopadu 2023 - Oficiální zástupce obchodu Decathlon

    Dobrý den, Veroniko,

    děkujeme za dotaz. Výběr rakety pro tenistu je celkem obtížný úkol, jestliže nevíme, jak tenista hraje a jaké má preference. Nelze proto jasně určit tu nejlepší raketu. Určitě je vždy lepší vyzkoušet více raket a vybrat tu nejvhodnější.

    Vámi vybraná raketa Wilson Blade Feel Team 103 se řadí mezi lehčí rakety (275g), a proto je určena spíše pro začátečníky. Pokud přítele neomezuje nějaké zranění, osobně bych volil o trochu těžší raketu (<300g). Váha se samozřejmě dá do rakety vždy přidat pomocí závaží, které se lepí podle potřeby na rám.

    Díky vyvážení 330 - 340 mm má raketa většinu těžiště přesunutou do hlavy, díky tomu napomáhá razantnějšímu odpalu, ale ubírá na kontrole a ovladatelnosti rakety.

    Co se velikosti gripu týče - pokud si nejste jistá velikostí gripu, zvolil bych spíše menší grip, jelikož se vždy dá zvětšit. Sám mám větší ruce, ale hraji s gripem 3 omotaným jedním overgripem.

    Při výběru je také důležité si uvědomit, že herní vlastnosti rakety nejsou jen v rámu, ale také ve výpletu. Výplet rakety totiž může ovlivnit až 50 % vlastností. Proto se obecně doporučuje raketu pravidelně přeplétat. S výběrem výpletu by Vám vždy měli poradit technikové u servisu.

    V této cenové relaci však mnoho rozdílů ovlivňující hru nenajdeme (mimo hmotnost a vyvážení), proto si myslím, že s touto raketou nešlápnete vedle :)


    Se sportovním pozdravem
    Tým Decathlon

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.